Reparatie & modificaties van buizenversterkers

Het repareren en modificeren van oude Marshall gitaarversterkers is waar Luciano Amps decenia geleden mee begon. Gaandeweg is diepgaande kennis en ervaring opgedaan met het unieke muzikale karakter van de Marshall 'plexi's' en wat daarvoor in technisch opzicht verantwoordelijk is. Voor reparatie, modificaties en onderhoud van uw Marshall of elke andere buizenversterker bent u bij Luciano Amps aan het juiste adres.


Reparatie

Voor het repareren van een defecte buizenversterker of een speakercabinet krijgt u altijd een prijsopgave op basis van een eerste inschatting. Indien bij nadere inspectie of tijdens reparatie blijkt dat de kosten significant hoger zullen uitvallen of dat wij adviseren om specifieke zaken preventief uit te voeren, wordt altijd eerst met u overlegd alvorens we de reparatie/vervanging daadwerkelijk uitvoeren.

Modificaties

Voor het modificeren van uw versterker luisteren we naar u als gitarist met uw eigen gitaar, effecten en speelstijl, en zetten wij uw specifieke wensen om in de benodigde modificaties en/of adviezen. Veel voorkomende modificaties zijn:
    •  Mastervolume inbouwen
    •  Klank van kanaal aanpassen zoals bijv. de hoeveelheid bright, laag of vervorming
    •  Bright-schakelaar inbouwen/aanpassen
    •  Toonregeling aanpassen
    •  Presence regeling aanpassen voor een bruikbaarder boost-frequentiegebied
    •  Effects send/return schakeling inbouwen
    •  Solid state gelijkrichter met 'sag'-simulatie inbouwen
    •  Bias-regeling inbouwen voor een betere instelling van de eindbuizen
    •  Aarding verbeteren voor minder brom
    •  Marshall reissue-versterkers ombouwen naar het echte authentieke vintage karakter
    etc.

Onderhoud

De buizen behoren tot de belangrijkste componenten in uw versterker, maar zijn tevens de meest kwetsbare. Ze zijn gevoelig voor schokken tijdens gebruik en transport en zijn (in tegenstelling tot transistoren, FET's en opamps als versterkende componenten) onderhevig aan slijtage als gevolg van gebruik. Het onderhouden van uw versterker door te zorgen dat de buizen in goede staat zijn is een voorwaarde voor een optimale sound, en zeker ook om te voorkomen dat u tijdens een optreden voor verrassingen komt te staan. Daarom adviseren wij om alle buizen van uw versterker, bij regelmatig gebruik van uw versterker, jaarlijks te laten testen en indien nodig te laten vervangen. Luciano Amps beschikt over de juiste apparatuur om de staat van uw buizen te kunnen bepalen. Indien nodig en gewenst vervangen wij de buizen door nieuwe, vooraf geteste/gematch'te, exemplaren.


De betere versterkers hebben een bias-regeling voor het balanceren van de instelling van de eindbuizen. Omdat eindbuizen slijten door gebruik en omdat instellingen kunnen verlopen is het belangrijk dat de bias-regeling met enige regelmaat gecontroleerd, en indien nodig, bijgesteld wordt voor een goede balans van de eindbuizen. Voor versterkers met een vaste bias-instelling is het belangrijk dat de eindbuizen periodiek op gelijkheid gecontroleerd worden.

Ook elektrolytische condensatoren zijn onderhevig aan slijtage, zelfs als een versterker weinig of niet gebruikt wordt want van 'uitdroging' van deze condensatoren is altijd sprake. Indien deze condensatoren langer dan vijftien jaar in een versterker hebben gediend is het raadzaam deze te laten vervangen. Het authentieke karakter van uw versterker zal er niet door verminderen, hij zal juist weer gaan klinken zoals het hoort, strak met een optimale detailweergave.
Voor vragen of verdere informatie bent u altijd welkom. Neem vrijblijvend contact met ons op.