Luciano TRINITY head

De ultieme vintage sound op elk volume

Luciano TRINITY BORDER=

Met de Luciano TRINITY hebt u de beschikking over de best mogelijke reproductie van de klassieke en legendarische Marshall 'plexi' clean, crunch en lead sounds. Deze multi channel buizenversterker is volledig gebouwd volgens het oorspronkelijke Marshall 'plexi' principe, de elektronische schakeling met de hand point-to-point opgebouwd met slechts en alleen componenten van de allerbeste kwaliteit, met de bijbehorende pure sound kwaliteit als resultaat. Bovendien zijn deze vintage sounds beschikbaar op elk gewenst volume. Een (optionele) buizen effects-loop schakeling biedt u extra flexibiliteit voor het optimaal routeren van uw effecten, zoals u van moderne versterkers gewend bent.

Normal & Treble Clean

De Luciano TRINITY heeft twee Clean kanalen parallel aan elkaar zoals de Marshall 'plexi' versterkers in die tijd ook haden, een 'Normal' en een 'Treble' kanaal, beide met hun eigen gain-regeling. Deze kanalen zijn intern doorgelust met hetzelfde resultaat als wat bij de Marshalls veelal wordt gedaan met een externe patch-kabel tussen de inputs. Door beide kanalen te mengen vind u uw perfecte balans tussen het typische 'volle' JTM45 geluid, en het meer aggressieve 'bright' van de 1959SLP.

Drive & Lead

Luciano TRINITY BORDER=

Naast de standaard plexi-kanalen heeft de TRINITY twee extra kanalen, gecombineerd tot het Drive/Lead kanaal. Dit kanaal heeft zijn eigen gain-regeling en biedt samen met de standaard plexi kanalen de mogelijkheid om een diversiteit aan vintage geluiden te produceren: Van een mooi rond en warm clean, via de alom geroemde Marshall crunch, tot een organische distortion met een enorme sustain en tegelijkertijd behoud van definitie, zoals we kennen van de plexi Marshalls die op full power staan te bulderen. De TRINITY biedt het allemaal, en door de specifieke Master Volume regeling zijn deze sounds op elk gewenst volume te realiseren. Met het uittrekken van de Drive volumeknop wordt een brightening van het Drive/Lead sounds gerealiseerd.

Master Volume

Een speciale Master Volume schakeling op de meeste ideale plaats in de schakeling voor karakterbehoud op lagere volumes bevind zich na de Phase Inverter van de eindversterker vlak voor de eindbuizen. In tegenstelling tot reguliere Master Volume schakelingen zorgt deze zogenoemde Post Phase Inverter Master Volume ervoor dat de 'Marshall op 10' sound op elk gewenst volume gerealiseerd kan worden.

Presence

In plaats van dat scherpe hoog zoals we dat van de meeste Presence-regelingen kennen is de toon 'voicing' geoptimaliseerd op het typische Marshall mid-hoog.

Effects loop (optioneel)

In de gehele keten van gitaar, effecten en versterker is de beste plaats voor bijv. een Delay doorgaans na vervormende pedalen en/of versterker-'stages'. Zie hiervoor ook Lucianos guitar effects page met zijn optimale routering-configuratie. Daarom is een Effects send/return-loop tussen de voor- en eindversterker een must voor een optimale 'processing' van het gitaargeluid indien deze effecten gebruikt worden. De Luciano Fx-loop schakeling is een extra buizenschakeling welke geen enkele afbreuk doet aan de vintage buizensound en optimaal is aan te passen op elk type effectapparaat. Het juiste signaalniveau wordt d.m.v. een schakelaar afgestemd op gitaarniveau werkende pedalen of op lijn-niveau werkende 19" apparatuur. De True Bypass schakelaar maakt het mogelijk om de volledige Fx-loop schakeling met daarop aangesloten effect uit de signaalweg van de versterker te elimineren.

KT66 power tubes

Deze superieure buizen zijn geliefd om hun vintage 'beefy' Marshall sound: een dik mid en laag, een smooth hoog en veel 'headroom' en 'punch'.

Tube rectifier

De enige echte manier om de geliefde zogenoemde 'sag' te realiseren voor meer aanslagcompressie en sustain is met een buizen-gelijkrichter in de voeding, precies zoals bij de eerdere JTM45's.

Half Power switch (optioneel)

Voor het realiseren van de zogenoemde 'brown sound', een rondere toon en meer compressie door vroege verzadiging in de eindversterker, kan halvering van het vermogen van de TRINITY gerealiseerd worden door een schakelaar achterop de versterker.Luciano Amps gebruikt alleen de beste componenten om de echte vintage plexi sound te kunnen reproduceren zoals Marstran transformatoren en Sozo condensatoren als meest accurate replica's van de originele vintage componenten.


Verdere specificaties
   Maatvoering: (HxBxD) 27 x 74 x 22cm
   Voeding: 220-230V (110V op verzoek)
   Speaker impedantie: 4, 8 en 16 Ohm
   Uitvoeringen: Diverse kleuren tolex alsmede gelakt blank hout. We luisteren naar uw specifieke wensen en zullen
      dit zo volledig mogelijk realiseren.

purple  white  black  red  emerald green  orange  black purple  apple green  blue  Mahonie  Wortelnoten.jpg

Luciano PLEXI 45 head

De geoptimaliseerde replica van de JTM45, Marshall's legendarische eerste versterker, gebruikt door artiesten als Jimi Hendrix, Eric Clapton and Angus Young (AC/DC). Uitgevoerd met een buizengelijkrichter en twee KT66 eindbuizen voor de klassieke Marshall toon.

Luciano PLEXI 45

Optioneel:
       Master Volume
       Bright kanaal, EQ/Presence Voicing schakelaar
       Voetschakelbare Gain Boost
       Half Power switch
       Fx Loop, al dan niet met Return Volume
      
      
Specificaties:
       Maten (HxBxD): 23 x 66 x 21cm
       Voeding: 220-230V (110V op verzoek)
       Speaker impedantie: 4, 8 en 16 Ohm
       Uitvoeringen: Diverse kleuren tolex, alsmede gelakt blank hout.
      Luciano PLEXI 1959 head

De geoptimaliseerde replica van de Marshall 1959 Super Lead Plexi, gebruikt door artiesten als Eddy Van Halen, Gary Moore, Pete Townsend en Jimmy Page.
Produceert 100W met vier EL34 eindbuizen voor een meer agressive punch en veel headroom. De exclusief toegevoegde Post Phase Inverter Master Volume zorgt dat je de beschikking hebt over die dikke Marshall toon op elk volume.

Luciano PLEXI 1959
Optioneel:
       Bright kanaal, EQ/Presence Voicing schakelaar
       Voetschakelbare Gain Boost
       Half Power Switch
       Fx Loop al of niet met Return Volume
       Diode gelijkrichter met 'sag' simulatie
      
Specificaties:
       Maten (HxBxD): 27,5 x 74 x 21,5cm
       Voeding: 220-230V (110V op verzoek)
       Speaker impedantie: 4, 8 en 16 Ohm
       Uitvoeringen: Diverse kleuren tolex, alsmede gelakt blank hout.
      
Luciano 4x12" speakercabinet

De 4x12" buikkast volgens de Marshall 1960A specs met Celestion Heritage Series Greenback G12M of G12H reissues, Vintage 30 speakers, of een combinatie ervan, maakt uw versterker setup pas echt compleet voor die ultieme vintage sound beleving.Specificaties:
       Maten (HxBxD): 75 x 75 x 35cm
       Totale impedantie: 4, 8 of 16 Ohm
       Uitvoeringen: Diverse kleuren tolex in combinatie met de volgende varianten speakerdoek:

cCne  Salt & Pepper  JTM30  Black Check  Checkerboard  Black 

Voor prijzen graag contact opnemen.