Modificaties aan effectpedalen

Voor het optimaliseren van het effectresultaat en de kwaliteit van effectpedalen op de gitaarsound kunnen we diverse modificaties aan de desbetreffende elektronica uitvoeren. Daarnaast zijn ook functionele aanpassingen mogelijk die op de aansluitmogelijkheden en de bediening van toepassing zijn. Hieronder een greep uit de modificaties die wij uitvoeren. Ook met uw speciale wensen bent u bij ons welkom om de mogelijkheden te bespreken.

True Bypass

Het principe van True Bypass is dat het gitaarsignaal volledig om de pedaalelektronica heen wordt geleid wanneer het effect uit staat. Wat op het pedaal binnenkomt wordt dus rechtstreeks doorgezet naar de uitgang. Dit in tegenstelling tot de bekende Boss en Ibanez pedalen waarin het signaal elektronisch gebufferd, elektronisch geschakeld, en wederom elektronisch gebufferd wordt:


Hiermee passeert het signaal zo'n vijftien tot twintig elektronische componenten, waaronder compacte maar voor audio kwalitatief matige elektrolytische condensatoren. Met True Bypass gebeurt dit niet en daarmee wordt degradatie van het gitaarsignaal volledig geŽlimineerd:


Een wisselschakelaar routeert in bypass het signaal om het effect-circuit heen.

Luciano Relais True Bypass

Volgens dit bekende pricipe werkt de True Bypass modificatie van Luciano Amps ook. Maar deze is echter ook uniek:
In tegenstelling tot de meeste andere True Bypass modificaties wordt hier namelijk GEEN gebruik gemaakt van een grote mechanische voetschakelaar die dwars door de bovenkant van het effectpedaal naast of in de originele pedaalschakelaar gemonteerd wordt, maar van een schakeling met een hoogwaardig signaal-schakelend relais.

Luciano True Bypass heeft de volgede voordelen:

  1. 100% puur gitaarsignaal in off/standby-stand
Het signaal gaat door geen enkel elektronisch component in off/standby, dus nul degradatie van het gitaarsignaal. Simpelweg output = input.

  2. Geen cosmetische aantasting van uw pedaal
De toe te voegen schakeling wordt in zijn geheel binnenin het pedaal geplaatst waarbij het relais wordt getriggerd door de originele voetschakelaar van het pedaal. Aan de buitenkant blijft het uiterlijk en de aan/uit-bediening dus exact hetzelfde.

  3. Hoogst mogelijke schakelkwaliteit
Het relais is specifiek ontworpen voor het veelvuldig schakelen van delicate audiosignalen. De schakelcontacten zijn verguld, hebben hierdoor nooit last van oxidevorming en zullen dus altijd perfect contact maken. Bovendien is het relais totaal ongevoelig voor vochtige condities en heeft het een gegarandeerde levensduur van minimaal 100.000 schakelklikken. Zo is en blijft de kwaliteit van het gitaarsignaal dus 100% gewaarborgd tot in lengte van jaren.
Bovendien worden de halfgeleider/FET-schakelaars (zoals ze standaard in Boss en Ibanez pedalen te vinden zijn en niet ideaal zijn voor het schakelen van audiosignalen) op deze manier volledig geelimineerd, ook uit de effect-signaalweg.

  4. Altijd gitaarsignaal
Mocht tijdens een optreden de voeding van het effectpedaal wegvallen door een storing of een leeg rakende batterij, dan zal het gitaarsignaal nooit en te nimmer ophouden bij het betreffende pedaal, in tegenstelling tot de standaard functionaliteit van o.a. Boss en Ibanez pedalen. De ruststand van het relais is namelijk de True Bypass stand van het effectpedaal. Dus wat er ook gebeurt, u zult tijdens een optreden NOOIT het risico lopen uw gitaargeluid te verliezen.Pedaalspecifieke modificaties

Ibanez Tubescreamer TS808, TS9, TS10
    •  Bass Boost: Ook bekend als de 'Fat Mod', resulteert in meer dikte in het laag
    •  Distortion Mod: Aanpassing van clipping circuit met toevoeging van schakelaar voor meer vervormingsmogelijkheden
    •  IC/Opamp vervanging (JRC4558) voor originele TS808 specs met een meer 'smooth' overdrive tone
    •  Tone circuit tuning voor verbetering van klankkwaliteitBoss DS1
    •  Clipping circuit tuning met selectie schakelaar
    •  'Keeley Ultra & Seeing Eye' modificatie

Boss CE-2
    Eťn van de allermooiste chorussen Łberhaupt!
    •  Vervanging van opamp voor Burr Brown OPA2134PA voor een hogere geluidskwaliteit

Vox V847 & Dunlop CryBaby
    •  Red/Yellow Fasel inductor upgrade voor een betere voicing
    •  ICAR potmeter voor gelijkmatigere 'sweep'
    •  LED on/off indicatie

Ernie Ball volumepedaal
    •  Toevoeging van 'Minimum Volume' regelaar voor instelbare minimaal volume op 0% met on/off indicator
    •  schakelbare 'Minimum Volume' regeling / 'Normal Mode'

Verdere algemene pedaalmodificaties

    •  Vervanging condensatoren voor klankverbetering
    •  Verplaatsing van input, output, voedingsaansluiting, LED on/off indicatie
    etc.