Werkwijze

Voor u vertrekt

Voordat ik voor uw kat(ten) kom zorgen vindt er eerst een vrijblijvend kennismakingsgesprek plaats, dit is geheel kosteloos. Het is belangrijk dat u er vertrouwen in heeft dat uw huisdier in goede handen achterblijft, anders gaat u niet met een gerust hart van huis. We spreken dan de belangrijkste zaken door zodat u weet waar u aan toe bent en uw eventuele vragen aan mij kunt stellen. Ik neem een checklist mee met zaken die voor mij belangrijk zijn, zoals eventuele medicatie, eetgewoonte, contactpersoon in geval van "nood", post etc..

Sleuteloverdracht

Mocht u na dit gesprek van de diensten van Miauwww gebruik willen maken dan is het mogelijk de sleutel meteen mee te geven. Is de oppasperiode nog ver weg of heeft u geen reservesleutel die u kunt missen, dan mag u de sleutels op een later afgesproken tijdstip bij mij langsbrengen. Ik wil deze i.v.m. veiligheidsoverwegingen het liefst persoonlijk in ontvangst nemen. Mocht u speciaal een sleutel hebben laten bij maken dan heel graag even testen of deze daadwerkelijk goed werkt zodat ik de garantie heb dat ik niet voor een gesloten deur kom te staan. Wilt u vaker gebruik maken van de service van Miauwww dan is het ook mogelijk de sleutel achter te laten zodat u een volgend keer alleen maar hoeft te bellen of mailen. Uw sleutels worden in een afgesloten kluis bewaard zonder adresgegevens en zijn dus veilig opgeborgen.

Onverwacht naar de dierenarts

Als het tijdens uw afwezigheid noodzakelijk is dat ik met uw dier een dierenarts moet bezoeken, dan komen die kosten uiteraard voor uw rekening. Het is handig om het boekje met de adresgegevens van uw dierenarts klaar te leggen op een afgesproken plek zodat ik niet hoef te zoeken, maar ik zal deze gegevens bij ons kennismakingsgesprek ook noteren. Mocht u zelf geen dierenarts hebben dan ga ik zo nodig naar mijn eigen dierenarts.

Tijdens uw afwezigheid

Tijdens de periode dat u van huis bent bezoek ik dagelijks uw kat(ten) en wordt er naar behoefte eerst de nodige knuffels en aandacht gegeven, de post wordt van de mat gehaald en weggelegd op een afgesproken plek. Vervolgens zorg ik ervoor dat er weer vers water staat, verse brokjes en eventueel vers natvoer. Als dat gedaan is loop ik de toegankelijke ruimtes voor de kat(ten) na op eventuele braakballen of andere ongelukjes. De kattenbak wordt leeggeschept of als dat nodig is geheel verschoond. Daarna is het dan tijd voor een eventuele borstelbeurt, speelkwartiertje en/of knuffelmomentje om vervolgens het pand met inwoner(s) weer verzorgd achter te laten. Tijdens mijn aanwezigheid probeer ik wat leuke momenten vast te leggen om deze via een appje naar u te sturen zodat u toch een beetje op de hoogte blijft en ziet hoe het uw viervoeter vergaat.

Weer thuis

Tijdens de door ons afgesproken periode kom ik dagelijks langs totdat u weer terug bent aan het thuisfront. Mocht er onverhoopt nu iets voorvallen waardoor u niet op de afgesproken dag thuis kunt zijn, of dat u door omstandigheden uw vakantie heeft moeten inkorten, dan wil ik hiervan op de hoogte zijn zodat we de zorg goed kunnen afstemmen. Graag ontvang ik sowieso bij thuiskomst een bericht van u zodat ik weet dat u er weer bent om de zorg over te nemen. Zolang ik geen bericht heb ontvangen blijf ik dus dagelijks langs gaan om er zeker van te zijn dat uw kat(ten) van zorg voorzien zijn. Op een geschikt moment neem ik dan weer contact met u op om de sleuteloverdracht te regelen.